Þeriatýn kestiði parmak acýmaz Atasözünün Anlamý Nedir ve Açýklamasý Ne Anlama Gelir
Þeriatýn kestiði parmak acýmaz
Þeriat, Kur'an'daki ayetlerden, Hz. Peygamber'in sözlerinden çýkarýlan dinî temellere dayanan Müslümanlýk kanunlarý, yani Ýslâm hukukudur. Bu kanunlarýn karþýsýnda herkes eþittir, ayrýmcýlýk yapýlmaz. Buradan yola çýkýlarak ata sözü þu anlamda geliþmiþtir: Kanunlarýn uygun gördüðü cezaya katlanýlýr; bu durumu, zarar gören kiþi de saygýyla karþýlar.
Þeriatýn kestiði parmak acýmaz atasözünün anlamý nedir, Þeriatýn kestiði parmak acýmaz açýklamasý ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanýlýr ve bu atasözü ile temel olarak anlatýlmak istenen nedir bunu öðrenmiþ oldunuz. Sizde bu temel açýklamayý kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Þeriatýn kestiði parmak acýmaz atasözü 1506 kez okunmuþ ve öðrenilmiþtir.Aþaðýdaki diðer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarýný öðrenebilirsiniz :
Boðaz dokuz (kýrk) boðumdur (boða boða söyler) Haramýn temeli olmaz (Haramdan þifa olmaz) Var evi, kerem evi; yok evi, verem evi Âþýk âlemi kör, dört yanýný duvar sanýr Hesapsýz kasap, ya býçak kýrar ya masat (Hesabýný bilmeyen kasap, ne satýr býrakýr, ne masat) Bin nasihatten bir musibet yeðdir