Eğri otur, doğru söyle Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Eğri otur, doğru söyle
Yalnızca seni ilgilendiren konularda özgür sayılabilirsin, sana kimse karışamaz; istediğin gibi yer, içer, giyinir ve oturursun. Ancak toplumu ilgilendiren konularda doğru konuşmalı, yalandan kaçınmalısın; eğer çıkar kaygısı ile yalan söyler, doğruyu eğri diye gösterirsen toplumu ayakta tutan güven duygusunu sarsmış olursun.
Eğri otur, doğru söyle atasözünün anlamı nedir, Eğri otur, doğru söyle açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Eğri otur, doğru söyle atasözü 4383 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Buğdayım var deme ambara girmeyince, oğlum var deme yoksulluğa düşmeyince Acele işe şeytan karışır Çalma elin kapısını, çalarlar kapını Aç tokun yüzüne bakmakla doymaz Açılan solar, ağlayan güler Varsa (var mı) pulun, herkes kulun; yoksa (yok mu) pulun, dardır yolun (Paran varsa, cümle âlem kulun; paran yoksa, tımarhane yolun)