Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur
Yönetimin altında bulunan kimseye ikide birde şunu yap, bunu yapma diye emir verip durma. Böyle yapmakla iyi sonuç alırım sanma; aksi halde onu arsız edersin. Yiyecek ve para bakımından sıkıntıya düşürme; çünkü hırsızlığa itmiş olursun.
Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur atasözünün anlamı nedir, Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Yüz verme arsız olur, az verme hırsız olur atasözü 1970 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
İyi evlât babayı vezir, kötüsü rezil eder Hak yerde kalmaz Tayfanın akıllısı, geminin dümeninden uzak durur Bilen bilir, bilmeyen aslı var sanır Bana benden her ne olursa, başım rahat bulur dilim susarsa Bir mıh bir nal kurtarır, bir nal bir at kurtarır