Utanma pazar, dostluğu bozar Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Utanma pazar, dostluğu bozar
Yakın tanıdıklar arasında yapılan alış verişte, taraflar birbirlerinden utanıp sıkılırlar ve gerçek niyetlerini ayıp olur düşüncesiyle söyleyip ortaya koyamazlar. Ancak bu durum çok geçmeden anlaşmazlıklara, tartışmalara sebep olur; dostluğu zedeleyip bozar.
Utanma pazar, dostluğu bozar atasözünün anlamı nedir, Utanma pazar, dostluğu bozar açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Utanma pazar, dostluğu bozar atasözü 1573 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Seyrek git sen (sıkça varma) dostuna, kalksın ayak üstüne Ne oldum dememeli, ne olacağım demeli Hak deyince akan sular durur Çocuğa iş buyuran, ardına kendi düşer (Çocuğa iş, ardına sen düş/ Çocuğu işe sal, ardınca sen var) Ava giden avlanır Kelin ilâcı olsa başına sürer