Ustanın çekici bin altın Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Ustanın çekici bin altın
Usta kişi, bir zanaatı uzun denemeler sonucu gereği gibi öğrenmiş olan ve kendi başına yapabilen kimsedir. İşinin hemen tüm inceliklerini kavramıştır. Bu bakımdan pek çok kimsenin uğraşıp da yapamadığı işi kolayca yapıverir o. Dolayısıyla onun çok küçük gibi görülen emeği bile oldukça kıymetlidir.
Ustanın çekici bin altın atasözünün anlamı nedir, Ustanın çekici bin altın açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Ustanın çekici bin altın atasözü 1492 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Kork Allah'tan korkmayandan El için kuyu kazan, evvelâ kendi düşer Varsa (var mı) pulun, herkes kulun; yoksa (yok mu) pulun, dardır yolun (Paran varsa, cümle âlem kulun; paran yoksa, tımarhane yolun) Ahmak iti yol kocatır Ağır ol, batman gelesin Papaz her gün pilâv yemez