Taş düştüğü yerde ağırdır (Taş yerinde ağırdır) Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Taş düştüğü yerde ağırdır (Taş yerinde ağırdır)
Herkes, her şey kendi çevresinde önem taşır. Çünkü kişi bulunduğu yerde tanınmış, kendisine bir çevre edinmiş, hatırı sayılır bir yere gelmiştir. Yabancısı olduğu bir yerde yeterince tanınmadığı gibi kıymeti de bilinmez.
Taş düştüğü yerde ağırdır (Taş yerinde ağırdır) atasözünün anlamı nedir, Taş düştüğü yerde ağırdır (Taş yerinde ağırdır) açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Taş düştüğü yerde ağırdır (Taş yerinde ağırdır) atasözü 1481 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Sabah ola, hayır ola (gele) Bir selâm bin hatır yapar Komşu komşunun külüne muhtaçtır Olsa ile bulsayı ekmişler, hiç bitmiş (yel ile yuf bitmiş) Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz Kelin ilâcı olsa başına sürer