Mahkeme kadıya mülk değil Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Mahkeme kadıya mülk değil
Hiçbir kimse, hizmet için bulunduğu kamuya ait bir makam ya da mevkide ömrünün sonuna kadar kalamaz. Ayrıca o yeri kendi malı ve mülküymüş gibi de kullanamaz. Gün gelir, onu o yere getirenler onu oradan alır, yerine bir başkasını getirebilirler. Bu sebeple geçici de olsa devlete ait olan yerleri işgal edenler, o yerlerde yetkilerini yanlış yolda kullanmamalıdırlar.
Mahkeme kadıya mülk değil atasözünün anlamı nedir, Mahkeme kadıya mülk değil açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Mahkeme kadıya mülk değil atasözü 1186 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Son pişmanlık fayda vermez Fakirlik ayıp değil, tembellik ayıp Ölüm kalım (dirim) bizim için Yol sormakla bulunur Demir nemden, insan gamdan çürür (Duvarı nem, insanı gam yıkar) Borçtan korkan kapısını geniş (büyük) açmaz