İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı
İyilik yapan bir kişiye iyilik yapmak kolaydır. Doğal olan bu tavrı hemen herkes gösterebilir. Önemli olan kötülüğü dokunan birine iyilik edebilmektir ki, bunu herkes yapamaz. Bunu ancak mert, faziletli ve olgun kimseler başarabilir.
İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı atasözünün anlamı nedir, İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
İyiliğe iyilik her kişinin kârı, kötülüğe iyilik er kişinin kârı atasözü 857 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
İnsan insanın (adam adamın) şeytanıdır Yol yürümekle, borç ödemekle tükenir Denize düşen yılana sarılır Gelen gidene rahmet okutur (Gelen gideni aratır) Hiddetle kalkan nedâmetle oturur Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır, ya baş