İnsan doğduğu yerde değil, doyduğu yerde Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
İnsan doğduğu yerde değil, doyduğu yerde
İnsan doğduğu andan itibaren sosyal bir hayatın içine girer. Dolayısıyla herkes gibi o da yaşamak için çabalamaya başlar. Ne var ki, yaşadığı hayat şartlarının zorluğu, insanı doğduğu yerin dışına iter. İnsan da istemeden geçimini temin ettiği yerde kalır, orayı yurt edinir.
İnsan doğduğu yerde değil, doyduğu yerde atasözünün anlamı nedir, İnsan doğduğu yerde değil, doyduğu yerde açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
İnsan doğduğu yerde değil, doyduğu yerde atasözü 1003 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır Kızını dövmeyen, dizini döver Alçak uçan yüce konar, yüce uçan alçak konar Açılan solar, ağlayan güler Gülü seven dikenine katlanır Doğmadık çocuğa kaftan (don) biçilmez