Hak gelince, batıl gider Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Hak gelince, batıl gider
Kur'anıkerim'deki Hak geldi, bâtıl zâil oldu âyetinden yola çıkılarak oluşturulan bu atasözünde, Hak, Yüce Allah'ın emri, hükmü anlamındadır; bâtıl ise doğru ve gerçeğin karşıtıdır. Dolayısıyla bir anlaşmazlık sırasında doğrudan ve gerçekten yana olunur, insaflı ve adaletli hüküm verilirse, doğru ve gerçeğin karşısında olan zalimler çekip gitmek zorunda kalırlar.
Hak gelince, batıl gider atasözünün anlamı nedir, Hak gelince, batıl gider açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Hak gelince, batıl gider atasözü 1243 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Beterin beteri vardır Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz Deveden büyük fil var Karaya sabun, deliye öğüt neylesin Tevekkelin (tevekküllünün) gemisi batmaz (eşeğini kurt yemez) Her şeyin bir vakti var, horoz bile vaktinde öter