Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır, ya baş Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır, ya baş
İstenmeden, zorla yenen yemek insana nasıl dokunup zarar verirse (sindirim sistemini bozma, bulantı ve kusma yapma), zorla ve istenmeden yapılan iş de benzer bir şekilde kötü ve hayırsız bir sonuç verir.
Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır, ya baş atasözünün anlamı nedir, Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır, ya baş açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Gönülsüz yenen aş, ya karın ağrıtır, ya baş atasözü 1152 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Gemisini kurtaran kaptan Av avlayanın, kemer bağlayanın Utanma pazar, dostluğu bozar Varsa (var mı) pulun, herkes kulun; yoksa (yok mu) pulun, dardır yolun (Paran varsa, cümle âlem kulun; paran yoksa, tımarhane yolun) Herkesin yorulduğu yere han yapılmaz Mescide gerek olan meyhaneye haramdır