Gönülden gönüle (kalpten kalbe) yol vardır. (Kalp kalbe karşıdır) Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Gönülden gönüle (kalpten kalbe) yol vardır. (Kalp kalbe karşıdır)
İnsanları bir araya getiren huy, zevk, alışkanlık, fikir ve inanç birliğidir. Dolayısıyla bu insanların gönüllerinde de bir duygu birliği vardır. Biri öteki için ne düşünüyor ve ne hissediyorsa, ötekide beriki için benzer şeyi düşünür ve hisseder.
Gönülden gönüle (kalpten kalbe) yol vardır. (Kalp kalbe karşıdır) atasözünün anlamı nedir, Gönülden gönüle (kalpten kalbe) yol vardır. (Kalp kalbe karşıdır) açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Gönülden gönüle (kalpten kalbe) yol vardır. (Kalp kalbe karşıdır) atasözü 3243 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Kılıç kınını kesmez Demir tavında dövülür Her koyun kendi bacağından asılır Allah dağına göre kar verir (verir kışı) Hay'dan gelen, Hu'ya gider (Selden gelen, suya gider) Utanma pazar, dostluğu bozar