Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir
Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur
İnsanlar gezen, dolaşan, hareket eden varlıklardır. Bir yerden kalkıp başka bir yere gidebilirler. Arkadaşlar, dostlar, tanıdıklar birbirlerinden ne kadar uzakta olurlarsa olsunlar, günün birinde, bir yerde karşılaşabilirler; hatta hiç karşılaşmayacaklarını sanan insanlar dahi birbirlerine kavuşabilirler.
Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur atasözünün anlamı nedir, Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.
Dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşur atasözü 1361 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :
Korkunun ecele faydası yoktur Destursuz bağa girilmez (gireni sopa ile kovarlar) Ne verirsen elinle, o gider seninle Balın olsun tek, sinek Bağdat'tan gelir Yarım hekim candan eder, yarım hoca dinden eder Er olan ekmeğini taştan çıkarır