Atasözleri Sözlüğü A B C Ç D E F G H I İ J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

Buğdayım var deme ambara girmeyince, oğlum var deme yoksulluğa düşmeyince Atasözünün Anlamı Nedir ve Açıklaması Ne Anlama Gelir

Buğdayım var deme ambara girmeyince, oğlum var deme yoksulluğa düşmeyince

Tarlada ya da harmanda duran, henüz hasadı yapılıp ambara girmemiş ürün bizim sayılmaz. Çünkü bir yangın, bir sel, yağmur ya da başka bir felâket onun harap olup yok olmasına yol açabilir. Anne ve babanın varlıklı olduğu günlerde oğulun gerçek kişiliği ortaya çıkmaz. Ne zaman anne-baba yoksullaşır, işte o zaman gerçek yüzü ortaya çıkar. Eğer oğul, anne-babasına karşı olan görevlerini yerine getirmiyor, onlardan yardımını esirgiyorsa, ona iyi bir oğul denemez.



Buğdayım var deme ambara girmeyince, oğlum var deme yoksulluğa düşmeyince atasözünün anlamı nedir, Buğdayım var deme ambara girmeyince, oğlum var deme yoksulluğa düşmeyince açıklaması ne manaya gelir, anafikiri nedir, hangi durumlarda nerede kullanılır ve bu atasözü ile temel olarak anlatılmak istenen nedir bunu öğrenmiş oldunuz. Sizde bu temel açıklamayı kendi örnek cümleleriniz ve hikayeniz ile destekleyebilir ve uygun durumlarda kullanabilirsiniz.

Buğdayım var deme ambara girmeyince, oğlum var deme yoksulluğa düşmeyince atasözü 1107 kez okunmuş ve öğrenilmiştir.

Aşağıdaki diğer atasözlerine de bakabilir ve anlamlarını öğrenebilirsiniz :






Atasözü Nedir?

Atasözlerinin özellikleri nelerdir?

Deyimler Sözlüğü





E-sehir.com © 2004 - 2024, Türkiye Şehir ve Bilgi Rehberi